Pieter is 8 jaar en al bijna 5 jaar ‘schoon’, zoals ze dat mooi noemen als er geen kankercellen meer in het lichaam zijn aangetroffen. Na 5 jaar mag er eindelijk pas echt gesproken worden van genezing. Bij Pieter werd met 3,5 jaar Wilms-tumor ontdekt, een type nierkanker wat alleen voorkomt bij kinderen. Het wordt ook nefroblastoom genoemd. 

Gewoonlijk treedt deze vorm van nierkanker op gedurende de eerste vijf levensjaren van het kind en meestal wordt er maar één nier aangetast. De tumor kan door het kapsel van de nier heen breken en naar andere organen toe groeien. Via de bloedbaan kan de tumor zich uitzaaien naar de longen en soms ook naar de lymfeklieren en de lever of de hersenen.

In 2013 werd bij Pieter een tumor van 8×5 centimeter ontdekt. Er werd gestart met vier chemokuren om de tumor in te kapselen zodat deze veiliger kon worden verwijderd. Na de verwijdering van zijn nier heeft Pieter een half jaar wekelijks chemokuren moeten ondergaan. 

Deze kanjer wil deze vreselijke periode graag achter zich laten en zich richten op de toekomst. Daarom heeft hij er zelf voor gekozen om mee te doen aan dit fotoproject. Zijn foto’s tonen zijn laatste blik op het verleden en richten zich volledig op een gezonde toekomst vol plezier en geluk. 

Pieter heeft nog een broer en twee zussen. Hij nam mij eerst mee naar de tuin waar er gelijk enthousiast op de trampoline werd gesprongen, want Pieter is een echt buitenkind. Springen, fietsen en vissen zijn favoriet. Samen met zijn broer gaat hij op pad om een nieuwe lijn te kopen voor zijn hengel en dat moet zeker met de camera vastgelegd worden. Helaas vangen we vandaag alleen een takvis maar de echte vissen hebben heerlijk genoten van al het voer wat in de vijver is gegooid!