‘Ontaard moederschap’

In 6 tweeluiken toon ik het gezicht van mijn dochter Sophia en de emoties die zij bij mij teweeg brengt: Angst, Pijn, Verwarring, Kwetsbaarheid, Vermoeidheid en Trots.
De laatste emotie, trots, groeit steeds meer in mij waardoor de negatieve gevoelens afnemen en ik als moeder langzaam ga aarden.
In deze serie wil ik de kinderlijke onbevangenheid van mijn baby benadrukken. Zelfs als ze lacht en vrolijk is, kan ze niet altijd voorkomen dat ze negatieve emoties bij mij versterkt. Het doel van dit project is bewustwording van wat de onvoorwaardelijke liefde voor een baby bij haar moeder kan losmaken.
Na de geboorte ligt er vaak een taboe op alle negatieve gevoelens die ook maar iets te maken kunnen hebben met postnatale depressiviteit. Met mijn fotoserie wil ik deze emoties bespreekbaar maken.
Elke moeder van een pasgeboren kind heeft soms hulp nodig. Het is geen schande om hulp te zoeken, maar getuigt juist van goed moederschap.

 

Mocht u interesse hebben zijn alleen de losse foto’s van mijn ‘emoties’ te koop. Deze worden enkel professioneel ingelijst met passe-partout en genummerd in een beperkte oplage van max. 10 geleverd.